Kupolen reser sig på Stortorget

Här ska aktiviteter pigga upp i vintermörkret

Av
Hanna Rahlén

LUND. ?Julen må vara över men Vinterlund lever fortfarande. Från och med lördag och fram till mitten av februari kommer kupolen på Stortorget bjuda på olika evenemang.
Bordhockeyspel, dansuppvisning och workshops. Det är några av aktiviteterna som kommer hållas i Vinterkupolen som håller på att ta form.
– Vi vill att det ska hända fler saker även nu när det är kallt. Det finns ett behov av att komma ut och träffa andra individer, säger Åsa Jensen som är projektledare för Vinterlund.
Kupolens första aktivitetslördag blir den 14 januari men även om det bara är aktiviteter på lördagarna så står Vinterkupolen öppen dygnet runt.
När det inte? är något på schemat ska kupolen fungera som en oas dit man kan gå för att slippa vintermörkret.

– Jag inspirerades av hur det är vid många tempel i Japan till exempel. Där kan man ofta skriva ner sina drömmar och hänga upp dem, säger Hélen Phan, som ligger bakom utsmyckningen av kupolens insida.
När man kliver in kommer man mötas av björk- och körsbärsträd och i dem är det tänkt att besökarna ska kunna hänga upp sina drömmar och ta del av andras.
Istället för? att värma upp kupolen har man valt att hålla programpunkterna korta. Dessutom kommer scouterna vara där och bjuda på varm choklad.
Andra sätt att hålla värmen på är att röra på sig – eller få komplimanger. Studieförbundet Vuxenskolan kommer visa upp både dans och rap.
– Vi ska ha en så kallad compliment battle. Då ska deltagarna ge varandra komplimanger istället för att dissa varandra som man gör i vanliga fall, berättar Sandra Olsson från Studieförbundet Vuxenskolan.
Förutom det kommer Vuxenskolan hålla i hantverks- och språkcafé i kupolen.
Hela programmet? hittar du på vinterlund.se.

Publicerad 12 January 2017 06:00

Lokaltidningen Lunds nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag