Gustav Olsson börjar som chef för Kulturen i september. Foto: Pressbild

Gustav Olsson börjar som chef för Kulturen i september. Foto: Pressbild

Ny chef på Kulturen

Har stor erfarenhet av "effektiviseringar"

Av
Felix Alnemark

Felix Alnemark

LUND. Gustav Olsson blir ny museichef på Kulturen i Lund. De sju senaste åren har han varit chef för Friluftsmuseet Julita Gård i Södermanland.
I september tar han över efter Anki Dahlin som varit Kulturens chef de tio senaste åren.
– Jag tycker att det ska bli väldigt roligt att få arbeta som chef för Kulturen. Det är ett museum med enastående samlingar och ett museum som arbetar aktivt med att vara en del av det omgivande samhället. De kulturhistoriska museerna har en viktig roll att fylla i en tid av förändring och utveckling, säger Gustav Olsson i ett pressmeddelande.
Gustav Olsson beskrivs av Kulturen ha stor erfarenhet av effektivisering och externa relationer. Han är född i Vingåker i Södermanland men har viss koppling till Lund. Han har bland annat en kandidatexamen i nationalekonomi från Lunds universitet.
– Det är viktigt att vi ser en fortsättning på den positiva utveckling vi har haft under Ankis ledning. Styrelsen är övertygad om att Gustav är lämpad för det och att han kan tillföra Kulturen nya dimensioner i det arbetet, säger Bengt L Andersson, ordförande i Kulturens styrelse. 
 

Publicerad 28 March 2017 09:20