Streetrace återuppstår på motordag

Av
Lene Karlsson

Lena Karlsson

STAFFANSTORP. I 13 år har Staffanstorps motorshow, som förra året bytte namn till Staffanstorps motorfestival, hållit till i bland annat Balders hage. Men årets motorfestival kommer i stället att äga rum vid Rondellens handelsplats och koncentreras till enbart en dag.
– Tidigare hade vi den på fredagen och lördagen första helgen i juni. Men i år blir det enbart på lördagen den 3 juni, säger Mats Claesson som är aktiv i Staffanstorps motorförening.
– Jag har alltid varit intresserad av fordon. Jag är uppvuxen i Staffanstorp men har bott i Västervik under flera år. När jag flyttade tillbaka var det naturligt att engagera mig i motorföreningen.
Tidigare år har de kört drifting och rally på sockerbruksområdet och cruisat in mot Balders hage under motorshowen. Där har det varit utställning av fordon som är 30 år eller äldre. Därefter har det varit middag och musik på Gästis. Men i år har alltså festligheterna samlats till en och samma plats.
En annan nyhet är att det ska köras ett streetrace.
 – Det är som ett rally fast på gatan, säger Mats Claesson.
På samma plats hölls en gång i tiden det illegala Malmö open streetrace. Därför har Staffanstorp motorförening valt att kalla sitt race för Malmö open reunion.
– Fast vår körning är helt legal, säger Mats Claesson.
Under motordagen blir det även musikframträdanden med Playtones, Simon Andersson med band och Creedence tribute.

Publicerad 31 March 2017 06:00

Lokaltidningen Lunds nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag