Barnens mätning av Dalby vattentorn klar

Nu har de svaret på hur många människor som behövs för att nå runt

Av
Felix Alnemark

Felix Alnemark

DALBY. Nu har barnen på Östra Möllagårds förskola genomfört sin mätning för att ta reda på hur många människor som behövs för att nå runt vattentornet i Dalby. Efter hjälp av Dalbyborna har de äntligen svaret.
Som Lokaltidningen tidigare berättat hade barnen på förskolan börjat intressera sig för vattentornet och hur det fungerar. En fråga om hur många personer som behövs för att nå runt tornet har väckts hos barnen.?Vid två tillfällen har de försökt nå runt men inte lyckats. Nyligen tog de hjälp av tidningen för att bjuda in Dalbyborna att hjälpa till.
– Det känns väldigt kul att vi lyckades få med Dalby på det här. Det sprider engagemang. Här är människor vi inte känner sedan tidigare, säger Lena Nilsson, som arbetar på förskolan.
När det var dags för mätningen spred barn och vuxna ut sig runt vattentornet och greppade varandras händer i solskenet. Tre barn kontrollräknade och fick äntligen fram svaret: 56 personer behövdes för att nå hela vägen runt. Barnen har påbörjat nästa projekt och det är att på något sätt ljussätta vattentornet.
Barnen har byggt upp en modell av tornet och provat att lysa med ficklampor genom olika filter.
– Vi har målat tornet i en grå nyans, berättar Ellie, fem år.
Drömmen är att det stora tornet ska lysas upp.
Lena Nilsson hoppas väcka engagemang som ska få Dalbyborna att tillsammans arbeta mot målet.


Publicerad 20 April 2017 09:36

Lokaltidningen Lunds nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag