Veckans fråga:

Köper du rättvisemärkt?

ENKÄT. Svenskarna köper allt mer Fair trade-varor. Tittar du efter rättvisemärkt när du är och handlar?

Åsa Granath
– Ja, jag köper rättvisemärkt när det går att få tag på. Choklad, kaffe och kakao är lätt, men när det kommer till frukt och grönt kan det ibland vara svårt. Jag vill se mer rättvisa för de som producerar maten.

Åsa Granath – Ja, jag köper rättvisemärkt när det går att få tag på. Choklad, kaffe och kakao är lätt, men när det kommer till frukt och grönt kan det ibland vara svårt. Jag vill se mer rättvisa för de som producerar maten.

Karl Nilsson
– Ja, jag är positivt inställd till att det finns Fairtrade-produkter och köper det ibland. Det gjorde jag nog redan innan man gick ut med kampanjer. När man väl vant sig vid vissa produkter så blir det lätt att man fortsätter att köpa dem.

Karl Nilsson – Ja, jag är positivt inställd till att det finns Fairtrade-produkter och köper det ibland. Det gjorde jag nog redan innan man gick ut med kampanjer. När man väl vant sig vid vissa produkter så blir det lätt att man fortsätter att köpa dem.

Jörgen Nilsson
– Inte så att jag tänker på det, men jag har ingenting emot det. Sen finns det inte så mycket att välja på. Hade det gjort det hade jag nog handlat mer Fairtrade.

Jörgen Nilsson – Inte så att jag tänker på det, men jag har ingenting emot det. Sen finns det inte så mycket att välja på. Hade det gjort det hade jag nog handlat mer Fairtrade.

Publicerad 12 May 2017 11:13

Lokaltidningen Lunds nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag