Här flyr bilen mot trafiken – polisen söker vittnen

"Man har riskerat andra människors liv"

STAFFANSTORP. Efter en dramatisk biljakt genom Staffanstorp krockade de misstänkta tjuvarna sin Volvo och flydde till fots. Nu går polisen ut och efterlyser vittnen.
– Bilen har framförts på ett sådant sätt att man har riskerat andra människors liv, säger Mikael Ramsbjer vid polisen i Staffanstorp.

Det var på torsdagseftermiddagen som en bil vägrade att stanna för en polispatrull i Lund. Ett efterföljande tog vid söderut på E22:an.
Jakten fortsatte via inre ringvägen och väg 11 in mot Staffanstorp. Där flydde bilen längs Dalbyvägen, Järnvägsgatan, Kyrkvägen och Genvägen innan den krockade inne på Åkershus. Ett antal personer sprang från platsen och lyckades undkomma.
I samband med efterföljandet flydde bilen bland annat mot färdriktningen. Under färden genom Staffanstorp ska bilen även ha stött ihop med flera andra fordon.
– Vi vill gärna komma i kontakt med personer som har ett signalement på gärningsmännen eller som sett vart de tog vägen, säger Mikael Ramsbjer.
Händelsen utspelade sig mellan klockan 15.00 och 15.25. Bilen är en ljusbrun Volvo S60 av årsmodell 2000. 
– Vi vet vem som äger bilen, men det är inte säkert att den personen satt i bilen vid tillfället, förklarar Mikael Ramsbjer.
Vet du mer? Kontakta polisen på telefonnummer 114 14.

Publicerad 15 May 2017 12:21

Lokaltidningen Lunds nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag