Lundagata i topp i omröstning om Skånes bästa gata

God gemenskap på gatan som ligger på Väster

Av
Felix Alnemark

Felix Alnemark

LUND. Steglitsvägen i Lund ser ut att bli framröstad till Skånes bästa gata. Fram till den 18 maj kan allmänheten rösta på vilken skånsk gata som senare ska tävla om att bli Sveriges bästa på hemsidan sverigesbästagata.se. Bakom tävlingen står Svenska postkodlotteriet. Steglitsvägen ligger på Väster i Lund och har villor på sin norra sida och flerfamiljshus på sin södra.
Motiveringen för Steglitsvägen är: "Gemenskapheten som finns mellan oss alla som bor här, vare sig man är kvinna, man, äldre, yngre, svensk eller icke svensk är kanon. Människor är trevliga mot varandra och respekterar varandra."
I toppen av omröstningen ligger just nu även Kärleksgatan i Kristianstad, Hallassvängen i Trelleborg, Sjödikenvägen i Svedala och Manetgatan i Sjöbo.
Förra året tävlade drygt 6 800 gator i tävlingen och över 25 000 svenskar var med och röstade fram sin favorit. Flest röster fick Bågevägen i Sundsvall som därmed kammade hem utmärkelsen Sveriges bästa gata 2016 och blev firade med en stor sommarfest.

Publicerad 16 May 2017 09:23

Lokaltidningen Lunds nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag