Poppes verk sätts upp för första gången sedan hans bortgång

Föreställningen kommer till Lund i höst

Av
Jonathan Bengtsson

LUND. För första gången sedan hans bortgång sätts nu Nils Poppes verk upp på scen. Det blir karaktären Soldat Fabian Bom som kommer tillbaka men nu med en annan Poppe i rollistan, dottern Mia Poppe. I höst kommer föreställningen till Lund.
Mia Poppe, dotter till Nils Poppe, innehar en av rollerna i scenföreställningen av den svenska komedifilmen Soldat Bom. Hon blev tillfrågad att vara med i föreställningen av komikern och skådespelaren Jojje Jönsson som är en av initiativtagarna och manusförfattarna. Han blir den som ska axla Nils Poppes gamla roll som Fabian Bom, något som Mia Poppe är glad över.
– Det känns jättebra, Jojje är väldigt duktig och han kommer att göra figuren på sitt eget sätt, säger hon.
Föreställningen kommer att påminna mycket om filmen Soldat Bom som kom år 1948 men publiken kan även se fram emot att få bekanta sig med några nya karaktärer. Enligt Mia Poppe är man tvungen att anpassa sig till det nya formatet, genom att till exempel skapa avancerade dekorer. Just nu är det repetitioner som står på schemat och sen ska ensemblen göra fyra föreställningar framför en provpublik. Detta för att göra de sista finslipningarna inför den stundande premiären. Själv ser hon mycket fram emot att få ge publiken en härlig upplevelse.
Publiken kan förvänta sig en riktigt rolig kväll med mycket skratt, säger Mia Poppe.
Föreställningen visas varje onsdag till söndag från den andra juli till den 13 augusti på Vallarnas friluftsteater i Falkenberg men kommer till Lund 6–7 oktober.

Publicerad 16 May 2017 15:51

Lokaltidningen Lunds nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag