Ny bygghandel öppnar i Lund och Malmö

Företaget Derome har planer på ytterligare expansion

Av
Felix Alnemark

Felix Alnemark

LUND/MALMÖ. Den familjeägda bygghandeln Derome öppnar i Lund den 4 september. Våren 2018 får dessutom Malmö en filial.
Anläggningen i Lund kommer att ligga på Bondevägen 8 där Beijer byggmaterial tidigare huserat. Enligt företaget kommer det bli Lunds bredaste bygghandelssortiment för proffs.
 Vår målsättning är att vara förstahandsvalet för proffsbyggare på sydsvenska marknaden, säger Johan Winroth, VD för Derome Byggvaror & Träteknik, i ett pressutskick.
Men lokalen på Bondevägen ska rivas för att ge plats åt bostäder och arbetet för att hitta en permanent lokal i Lund kommer pågå parallellt med att den temporära lokalen fräschas upp.
 Vi har stor tilltro på Lund och har känt ett stort stöd från både kommunen och näringslivet för att få till en etablering snabbt. Våra systerbolag har även pågående och inplanerade byggnationer på flera håll i Lundregionen, bland annat i den nya stadsdelen Brunnshög, säger Johan Winroth.
Nyetableringen innebär även att 20 nya arbetstillfällen skapas. Utöver bygg- och butikssäljare med spetskompetenser inom järnvaror, kök, fönster med mera kommer även ett antal takstolskonstruktörer att behövas. Takstolar är den bärande konstruktionen i ett yttertak.
Filialen i Malmö ska ligga på Angneslundsvägen i Norra Sorgenfri och erbjuda bygg- och järnvaror för bygg- och industrikunder. Även där ska 20 tjänster tillsättas.
Derome har även planer på ytterligare etableringar i Malmö och skriver att Malmöborna inte ska ha längre än 20 minuter till deras butiker i framtiden.

Publicerad 16 June 2017 16:16

Lokaltidningen Lunds nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag