Emil Jensen får kommunens kulturpris

Av
Lena Karlsson

STAFFANSTORP. Årets mottagare av kommunens kulturpris är Emil Jensen. Han får det bland annat för att han med sitt scenframträdande lockar både en äldre och en yngre publik till eftertanke.
”Emil Jensen är en av kommunens mest lysande stjärnor och en av Sveriges mest inflytelserika singer-songwriters, en poet av hög klass och en estradör som på scen lockar gammal som ung till både eftertankar och reflektion.” Det är motiveringen till att den tidigare Hjäruspbon får kulturpriset på 10 000 kronor.
”Det brukar ju heta att det är omöjligt att bli profet i sin egen hemstad. Men det går tydligen att bli poet i sin gamla uppväxtby i alla fall”, säger Emil Jensen i en intervju i StaffanstorpsAktuellt.
Men han är inte den enda som tog emot pris och stipendier vid utdelningen på Skånefestivalen i helgen.
Kultur- och fritidsnämnden har även beslutat att dela ut ett kulturstipendium på 8 000 kronor till Caroline Sundell som bland annat startat upp ett musikalläger för ungdomar.
En annan pristagare är Team Staffanstorp i Staffanstorps Sportdrills IF som får pris för årets idrottsprestation med bland annat VM-guld 2016. Utöver att varje pristagare i teamet får 2 000 kronor går 5 000 kronor till föreningen.
Tre kommuninvånare får barn- och ungdomsledarpris på 5 000 kronor vardera. Dessa är Gustav Plantin, ordförande i Staffanstorps United, Lucas Hernandez, ungdomstränare i Kenkyo Budoförening och Elin Sjöstrand, simtränare i SK Triton.

Publicerad 19 June 2017 10:00

Lokaltidningen Lunds nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag