Förra polischefen Annika Stenberg får ny topptjänst

SKÅNE/SUNDSVALL. Polismyndighetens före detta chef i Region Syd, Annika Stenberg, har fått ett nytt jobb och det är inte vilket jobb som helst. Från och med 21 augusti kan hon titulera sig som ny generaldirektör för Bolagsverket.
– Jag känner mig stolt, hedrad och ödmjuk inför uppdraget att få leda Bolagsverket de närmaste sex åren. Jag ser fram emot att möta alla medarbetare och tillsammans fortsätta att utveckla verksamheten, säger Annika Stenberg i ett pressmeddelande.
Bolagsverket i Sundsvall, med närmare 600 anställda, registrerar företag och ändringar i företag, tar emot årsredovisningar, erbjuder företagsfakta via digitala tjänster och bidrar till en enklare vardag för företag och företagande.
– Annika Stenberg har en lång och bred erfarenhet av ledarskap efter flera ledande befattningar inom Rikspolisen, Skatteverket och Kronofogdemyndigheten. Hon har varit drivande bakom förändringsarbete och verksamhetsutveckling på dessa myndigheter. Annika har även arbetat med ökad digitalisering och e-tjänster, högaktuella områden för Bolagsverket, säger innovations- och näringsminister Mikael Damberg.
Annika Stenbergs förordnande på Bolagsverket gäller från och med 21 augusti 2017 till och med 20 augusti 2023.
Under drygt två år verkade Stenberg som polischef i Region syd. Under denna period fick hon stark kritik från bland annat polisfacket, då hon saknade tidigare erfarenhet inom myndigheten.
Annika Stenberg har tidigare även haft höga positioner inom Kronofogdemyndigheten och Skatteverket.

Publicerad 30 June 2017 14:03

Lokaltidningen Lunds nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag