Svalorna vill locka nya människor

Nyrenoverade lokaler och second hand

LUND. Det ska inte bara vara en massa prylar. I Svalornas ”nya” lokaler ska man kunna dricka donationskaffe, fynda snygga kläder och lära sig mer om cirkulär ekonomi.

– Man behöver aldrig köpa något nytt i sitt liv har jag lärt mig, säger Tina Espe som är ansvarig för butiken samt affärsutveckling på Svalorna Indien Bangladesh.

I huset på en innergård på Spolegatan i Lund har de arbetat hårt för att få till ett nytt grepp och locka fler människor till Svalorna.

På entrévåningen kommer man ha second hand-butik med utvalda småsaker, pluggplatser för studenter och kaffe såklart.

– Vi hoppas att nya generationer ska ta del av det vi gör genom att skapa en mötesplats. Har man fina lokaler blir det också roligare att bjuda hit människor, säger Tinas Espe.

Loppisen finns kvar i källaren, där man även ska ha lappa och laga-verkstad en lördag i månaden. Men man kommer mest att sälja mindre prylar. Svalorna har varit med och startat jätteloppisen Myllan i Marieholm, där säljs de lite större sakerna. 

Workshops, samtalskvällar och bokkafé kommer med jämna mellanrum äga rum i lokalerna, berättar Vanessa Andersson som arbetat hårt den senaste tiden.

– Sedan vill vi samarbeta med olika aktörer som gillar hållbarhet, säger hon.

 

Svalornas butik nyöppnar den 1 september. För nyheter och öppettider finns Svalorna på Facebook och Instagram under: ”Svalorna second hand”

Publicerad 29 August 2017 06:00

Lokaltidningen Lunds nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag