Kulturnatt hela dagen i Lund

400 programpunkter att välja på

LUND. Kulturnatten är tillbaka i Lund. Den 16 september är det dags för en riktig heldag med drygt 400 programpunkter från morgon till långt in på natten.

Årets program bjuder på en del nyheter. Bland annat kommer IOGT-NTO öppna upp sina lokaler på Bantorget och bjuda på pyssel, loppis och utställningar. Kommunfullmäktiges ordförande Lennart Prytz guidar i Rådhuset för den som är nyfiken. Två visningar görs, en klockan 12 och en 13.30.

Är du intresserad av kulturpolitisk debatt är det Mejeriet som gäller klockan 11. På mejeriet blir det sedan program från Kulturcentrum Skåne innan det blir klubb med start klockan 23.

På Stortorget uppträder Feivel, Louletta & The Po´boys (LouLou Lamotte), Jennie Abrahamsson och Östblocket. Inne i Stadshallens konsertsal tolkar bröderna Johansson sin pappas Jan Johanssons låtskatt.

Hemgården bjuder för andra året in till konsthantverksfestival och livescen, och Stenkrossen är en festival i festivalen med ett digert scenprogram, dansbana och prova på-aktiviteter.

De föreningar som brukar stå i Lundagård kommer att finnas på Mårtenstorget i år eftersom universitetet har fest i Lundagård kvällen innan. Dansbanan med dansuppvisningar och prova på är flyttad till Stenkrossens innergård, och Cirkusvagnen som brukar ha skapande familjeverkstad intill AF-borgen hittar man på Krafts torg bakom Domkyrkan.

För ett komplett program, gå in på kulturnatten.nu

Publicerad 12 September 2017 12:00

Lokaltidningen Lunds nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag