Stöldliga sprängd:

Elva personer sitter anhållna

Man kände igen sin stulna bil

STAFFANSTORP. Elva personer sitter anhållna i vad som misstänks vara en omfattande stöldhärva. Vid en husrannsakan i Staffanstorp hittades stora mängder verktyg.

– Tack vare DNA-märkning kan merparten av stöldgodset knytas till inbrott på byggarbetsplatser och i hantverkarbilar, bland annat i Kävlinge, säger kommunpolis Michael Rydberg till Lokaltidningen.se.

Under torsdagen befann sig en man på en bensinmack i sydvästra Skåne. Plötsligt fick han syn på vad han uppfattade som sin stulna bil.

– Han följde efter bilen samtidigt som han larmade polisen. Den misstänkta bilen körde till Staffanstorp där patruller kunde få stopp på den, berättar Michael Rydberg.

När bilen söktes igenom hittades stora mängder verktyg. I samband med kontrollen beslutades om husrannsakan i ytterligare en bil samt en fastighet. Där hittade polisen ännu fler verktyg som misstänks ha blivit stulna, men även annat stöldgods.

Michael Rydberg vill inte gå in på hur mycket det misstänkta stöldgodset kan vara värt.

– Men det rör sig om specialverktyg som är väldigt dyra, säger han.

Elva personer kunde gripas i anslutning till fastigheten. De anhölls senare under kvällen. Flera utredare arbetar just nu med att kartlägga vilka inbrott som stöldgodset kan kopplas till.

– Det här är en stor framgång för polisen, men även de hantverkare som drabbats av inbrott och deras kunder, säger Michael Rydberg.

Publicerad 15 September 2017 13:00

Lokaltidningen Lunds nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag