God Assistans nyetablerar i Malmö

Man växer sakta och kontrollerat och utan att sätta vare sig kvaliteten eller förmågan i pant.

God Assistans erbjuder personlig assistans till behövande och man finns idag i Skellefteå, Umeå, Piteå, Boden, Stockholm, Gällivare - och sedan den 1 maj även Malmö som också blir basen för den södra regionen.

I det fräscha kontorshotellet på Ystadvägen sitter Magnus Ivarsson som är verksamhetschef och Karin Czubala som är företagets jurist i södra regionen. Efter att ha varit verksamma i större organisationer har de nu gått vidare och ska bygga God Assistans i söder.

- Jag tycker helt enkelt det känns bra att kunna få ett större helhetsperspektiv och en starkare och tydligare koppling till mina kunder. Allt vi gör handlar om människor och människors rätt att få leva på ett sätt som gör dagen meningsfull och bra. Då är det viktigt att få vara med i helheten på ett sätt som är naturligt här hos God Assistans, säger Karin Czubala.

Hjälp när hjälp behövs

Vem som drabbas och hur är oerhört varierande. Det kan vara medfödda skador, sjukdom, en plötslig stroke eller någon annat som gör att man behöver extra resurser. Och dessa ska man få. Är man under 65 så är man berättigad att ansöka om personlig assistans - men i takt med att kostnaderna sprungit iväg för samhället har det också blivit svårare att få ett beslut.

- Våra jurister hjälper de sökande att orka och att navigera i den ofta tungrodda och snåriga juridiken. Vår uppgift är att se till att man verkligen får det man är berättigad till och att man kan få leva vidare med ett värde i samhället, precis som vem som helst. Man ska kunna vara på arbetsplatsen och göra nytta. Man ska kunna vara en del av samhällslivet och vardagen – det är helt enkelt en rättighet, säger Magnus Ivarsson och fortsätter:

- Sedan gör vi i samråd med vår kund en relevant bedömning av hur mycket hjälp som behövs, vilken typ av hjälp som behövs och när den behövs – och vi hjälper till att få igenom detta i de strukturer som prövar och beviljar. Det tar olika lång tid, men vi finns hela tiden med och stöttar och hjälper. Med ett beslut i handen väljer man sedan själv vilket assistansföretag man vill ha. Vi hjälper vår kund och vi har ett ansvar mot samhället att inte slösa med resurserna, utan att göra det som behövs. En av fördelarna med oss är att man som kund eller anhörig har full insyn och delaktighet i ekonomin. Här finns inga extra avgifter eller syften att tjäna mer pengar än utlovat, vi tar vår lilla del, resterande går ut i assistansen, säger Magnus Ivarsson.

Ta kontakt

För den som känner att man har behov av hjälp och vill veta mer står Magnus och Karin till tjänst. Antingen hos dem eller på annan plats. Allt brukar börja med ett samtal och det är helt kostnadsfritt.

Publicerad 09 October 2017 06:36

Lokaltidningen Lunds nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag