Lundabo utsedd till Årets Bröstsjuksköterska

Kala Hatti Önnerfält prisas av Bröstcancerföreningarnas Riksorganisation

LUND. Priset till Årets Bröstsjuksköterska går till Kala Hatti Önnerfält, på Onkologkliniken vid Skånes Universitetssjukhus i Lund. Kala får utmärkelsen för sin kompetens, sitt varma engagemang och den verkliga skillnad som hennes arbete dagligen innebär för kvinnor som drabbats av bröstcancer.

- Denna utmärkelse är ett kvitto på att mitt arbete verkligen betyder något för mina patienter, säger pristagaren Kala Hatti Önnerfält i ett pressmeddelande.

-  I mötet med kvinnor som drabbats av bröstcancer brukar jag tänka att det här skulle kunna vara min mamma, syster eller någon annan i min närhet. Därför är min strävan att alltid ge varje individ bästa möjliga vård utifrån deras unika förutsättningar. Som bröstsjuksköterska blir jag det stöd och den trygghet som dessa patienter så väl behöver.

Motiveringen till årets pristagare lyder: ”Kala Hatti Önnerfält är en bröstsjuksköterska som gör skillnad och går utöver den  yrkesmässiga rollen. Med patienten i fokus är hon den klippa man som patient vill ”hålla i handen” under hela vårdprocessen. Hon är även engagerad i bröstsköterskenätverket och representerar Bröstsjuksköterskorna i Svenska Bröstcancergruppen.”

Priset till Årets Bröstsjuksköterska är en årlig utmärkelse och delas ut av BRO:s ordförande Elizabeth Bergsten Nordström. Bröstcancerföreningarnas Riksorganisation, BRO, är en ideell organisation med 33 bröstcancerföreningar över hela landet.

Publicerad 13 October 2017 12:12

Lokaltidningen Lunds nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag