England värvar Måns: Ska leda brittiska melodifestivalen

Lundasonen Måns Zelmerlöv ska programleda Storbritanniens musiktävling

SKÅNE. Måns Zelmerlöv blir programledare för Melodifestivalen. I England. BBC har värvat artisten från Lund som ska leda programmet "Eurovision: You decide".

– Det har gått så bra för Melodifestivalen de senaste åren så jag tror inte att att någon tycker att det är fel om jag hjälper England lite på traven, säger Måns Zelmerlöv till Aftonbladet.

31-åringen var programledare för förra årets Eurovision song contest, och har tidigare varit programledare för både Sommarkrysset och Allsång på Skansen. Tillsammans med den brittiska komikern Mel Giedroyc kommer Måns att leda den brittiska motsvarigheten till Melodifestivalen den 7 februari från klassiska Brighton Dome, där Abba vann med sitt bidrag "Waterloo" 1974.

– Det ska bli vansinnigt kul. Det finns så mycket utrymme för att göra "You decide" större i det här landet där det finns typ 70 olika talangjakter på tv som det går hur bra som helst för, säger Måns Zelmerlöw.

Tre gånger har han ställt upp som artist i Melodfestivalen. 2015 vann han både Melodifestivalen och Eurovision song contest med sin låt "Heroes". På tal om vinnare tror sig Måns ha fått höra en potentiell Eurovision-vinnare i England.

– Jag har varit med på lite artistauditions och hört låtarna. Det kommer vara ett bra år för "You decide" och jag tycker absolut att jag har sett en ESC-vinnare här, säger han till Aftonbladet.

Publicerad 16 November 2017 13:47