Knivbeväpnad läkare stal klocka

Döms i tingsrätten för snatteri och knivbrott

LUND. Vittnen såg när specialistläkaren stal en klocka från en möbelbutik i Skåne, varpå butiksägaren körde efter honom och konfronterade honom. När polis sedan tillkallades ertappades läkaren även med två knivar. Nu döms mannen till 140 dagsböter på totalt 44 800 kronor för snatteri och brott mot knivlagen, rapporterar nyhetsbyrån Siren.

Av
Andreas Holm

Det var i november förra året som ett vittne hade sett mannen i 50-årsåldern gömma någonting i sin rock. När han lämnade butiken höll han enligt vittnet "sin rock på ett konstigt sätt." Då larmades butiksägare som senare följde efter läkaren.

Mannen konfronterades av butikens ägare med anledning av att han stulit en klocka värd cirka 950 kronor. Läkaren var beredd att kompensera butiken för klockan om inte polisen kontaktades.

Polis larmades och kunde efter visitering även hitta två knivar på mannen.

I förhör nekar läkaren till brott. Han infann sig heller inte på rättegången i slutet av november i år. Lunds tingsrätt dömde mannen, i hans frånvaro, till 140 dagsböter på totalt 44 800 kronor för snatteri och brott mot knivlagen och 800 kronor till brottsofferfonden.

Domen kan överklagas senast den 21 december.

Publicerad 03 December 2017 07:00

Lokaltidningen Lunds nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag