Undersköterskor höjer rösterna – kräver bättre avtal

Fackordföranden: "Det måste ske en förändring"

LUND. "Behandla oss med respekt och visa att vi är värdefulla." Det skriver undersköterskor på Skånes universitetssjukhus i Lund, SUS, i ett brev till Region Skåne. Nu kräver de samma förmåner och avtal som sjuksköterskorna har.

– Vi har kämpat i många år och kommer aldrig att ge oss. Det måste ske en förändring, säger Anne-Lii Jönsson, ordförande för Kommunal i Lund/Region mellersta som samlar tusentals vårdanställda.

Kampen sker inte enbart i Lund utan över hela Skåne.

– De olika sektionerna i Kristianstad, Helsingborg, Lund, Malmö och Ystad lyfter frågan tillsammans. Får vi till förändringar i Lund så ska det även gälla för alla i Skåne, säger Anne-Lii Jönsson.

Tillsammans med barnsköterskorna vill undersköterskorna bland annat ha arbetstidsförkortning om man arbetar natt, tillägg på lönen vid nattarbete och ett lönepåslag på 1 500 kronor om man arbetar på en tung vårdavdelning.

Löner, förmåner och arbetstider varierar mellan sjuksköterskor och under- och barnsköterskor på SUS. Därför vill fackförbundet Kommunal ser förändringar, bland annat arbetstidsförkortning. Under en längre tid har Kommunal drivit frågan om 30 timmars arbetsvecka för sina medlemmar.

– Vi har på tok för många olika arbetstidsmodeller i regionen. Det finns runt ett hundratal olika och det bör kanske dras ner till ett mindre antal, anpassat för den verksamhet man arbetar på. Akuten i Lund kanske inte behöver samma modell som barnakuten och så vidare, säger Anne-Lii Jönsson.

Samtidigt vet hon att sjuksköterskor får ett lönepåslag på grund av sin vidareutbildning men menar att det finns andra förmåner även undersköterskor och barnsköterskor borde få ta del av.

– När det gäller extra betalt för avdelningar med tung belastning får vi inget extra. Men en sjuksköterska får. Det är samma höga belastning oavsett om du är sjuksköterska eller undersköterska. Det är lika tungt för alla och därför bör vi inte behandlas orättvist, menar Anne-Lii Jönsson.

Hon, tillsammans med sina medlemmar och andra förtroendevalda, har fört en mångårig kamp för att rätta orättvisorna inom vården. Bristen på sjuksköterskor gör att de får fler förmåner för att stanna kvar inom vårdyrket tror Anne-Lii Jönsson.

– Så kan det vara. Det råder ingen brist på undersköterskor så därför lämnas vi utanför. Vi vill få respekt och känna oss värdefulla för det arbete vi gör. Tänk om det blir brist bland undersköterskor. Vad gör regionpolitikerna då?

Tillsammans med barnsköterskorna vill undersköterskorna på SUS i Lund bland annat ha arbetstidsförkortning om man arbetar natt, tillägg på lönen vid nattarbete och ett lönepåslag på 1 500 kronor om man arbetar på en tung vårdavdelning.

Tillsammans med barnsköterskorna vill undersköterskorna på SUS i Lund bland annat ha arbetstidsförkortning om man arbetar natt, tillägg på lönen vid nattarbete och ett lönepåslag på 1 500 kronor om man arbetar på en tung vårdavdelning. Foto: mostphotos.com

Med anledning av kraven har arbetsgivaren Region Skåne redan bjudit in Kommunal till ett möte.

– Vi har haft diskussioner och uppvaktat våra politiker. Det ska inte vara några skillnader tycker vi och de har sagt att de ska se över avtal, förmåner och arbetstider, säger Anne-Lii Jönsson.

I ett mejl till de undersköterskor som skickat in skrivelsen skriver Karin Melander, HR-direktör på Region Skåne att "vi delar också er uppfattning att arbetet som undersköterskan genomför är mycket betydelsefull för hälso- och sjukvården." Hon fortsätter sedan med att skriva att ett första möte med Kommunal har genomförts om undersköterskornas situation. "Vi är överens om att fortsätta dialogen och att ett gemensamt arbete kommer att krävas."

Till Lokaltidningen förklarar Lina Månsdotter, förhandlare på Region Skåne, mer om diskussionerna som förts med Kommunal.

– Vi kommer att göra en kartläggning av arbetstiderna inom hälso- och sjukvård under nästa år. Det är ingen enkel fråga men vi vill skaffa oss en helhetsbild för olika yrkesgrupper inom vården i Skåne, säger Lina Månsdotter.

När det gäller Kommunals krav på lönetillägg menar arbetsgivaren att det handlar om tillägg som införts då det finns svårigheter att rekrytera sjuksköterskor.

– En del tillägg sträcker sig så långt tillbaka som till år 2000 och de flesta tillägg har gjorts i överenskommelse med Vårdförbundet, förklarar Lina Månsdotter.

Nästa år fortsätter diskussionerna med Kommunal, som önskar dialog med preliminär tidsplan för hur främst kartläggningen över arbetstiderna ska gå till.

FAKTA

Utdrag ur brevet som skickats till Region Skåne

"Det är arbete vi utför är grundläggande för att en avdelning ska fungera och arbetsbördan är stor!"

"Vi känner oss mindre värda och inte så betydelsefulla."

"Vi vill ha samma förmåner och avtal som sjuksköterskorna. Våra kroppar tar lika mycket skada som sjuksköterskornas om vi arbetar natt."

Publicerad 15 December 2017 00:00