Farmen-Manne: "Det värsta var bristen på kebab"

Gick ner flera kilo under inspelningen

SVERIGE/LUND. Ingen telefon, inget internet och framförallt ingen kebab. Det var den verklighet som 23-åriga LTH-studenten Manne ställdes inför när han under sommaren 2017 deltog i inspelningen av "Farmen".

– Jag gick ner flera kilo under inspelningen. Att inte få tillräckligt med mat var hemskt, berättar han.

23-åriga Mansoor Manne Ashrati från Lund är en av totalt 14 färgstarka personer som i årets upplaga av "Farmen" antagit utmaningen att leva som på 1800-talet i hopp om att vinna 500 000 kronor.

– Det är en grupp helgalna människor som är med i år, avslöjar Manne som själv kom med av en slump.

– Det började med att mina kollegor anmält mig till ett annat program "Genikampen". Producenten som är den samma som för "Farmen" tyckte dock att jag skulle passa bättre i här och på den vägen är det.

Att ställa om från LTH-student till Farmendeltagare var för Manne en omställning som heter duga.

– Livet på farmen är så långt i från mitt vanliga liv man kan komma. Egentligen har jag inga kvaliteter som gör att jag passar där, säger Manne, som vanligtvis spenderar timmar framför datorn och som älskar snabbmat.

– Att inte få kebab var nog det värsta av allt. Jag försökte hitta något som liknade, men det fanns inte. Det enda vi hade att tillgå var det som fanns på farmen, så det blev mycket gröt och potatis, berättar han.

Att vara helt och hållet bortkopplad från omvärlden utan vare sig internet eller telefon, var dock inte så tufft som Manne förväntat sig.

– Jag trodde att det var det som skulle bli värst, men det var ganska skönt. Man fick liksom en paus från den annars stressiga vardagen. Att leva för dagen är en skön känsla.

Säsongen som startar på söndag klockan 20.00 i TV4 kommer bli minst sagt händelserik. Under inspelningen sommaren 2017 fick brandkåren rycka ut till gården i Skillingaryd vid hela två tillfällen och dagarna kantades med intriger och maktspel, men även av skratt och lite romans.

Manne som vanligtvis är klassens clown och som älskar att hålla låda hoppas på en riktigt lyckad säsong.

– Jag hoppas att vi kommer att bjuda på en riktigt bra show och att vi får med oss den yngre generationen, avslutar han.

Bland årets deltagare hittar vi i år även Stella Kibona, 32 år, från Malmö.

Årets deltagare i Farmen.

Årets deltagare i Farmen. Foto: Linus Hallsenius/TV4

Publicerad 05 January 2018 10:25

Lokaltidningen Lunds nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag