Lyxrestaurang serverar insekter på menyn

Lyckad satsning

LUND. Grand Hotel i Lund är en restaurang som många gånger gått i bräschen för nymodigheter inom gastronomin. Så även i vår. När de för 19:e gången presenterade kommande års pubilka händelser genom en temasatt almanacka stod det bland annat klart att temat "Framtidens proteinkällor" gör comeback på menyn.

Under universitetets vetenskapsvecka i höstas introducerade Grand Hotel en framtidsinspirerad meny bestående av mjölmask i brynt smör, tempurastekta gräshoppor och äppeldröm med syrsa. Detta för att ge sina gäster smak på "framtidens proteinkällor".

Försöket blev uppskattat av gästerna och den 25 maj gör insekterna come back i restaurangköket.

Förutom insekter kommer Grand Hotel bjuda på flera celebra gästspel och spännande temakvällar under våren.

Den kanske mest spektakulära nyheten i 2018 års almanacka är att man vid två tillfällen nästa år kommer att ha möjlighet att boka en så kallad "Bespoke Dining" och helt själva bestämma vad man vill bjuda sina gäster på.

I priset ingår konsultation och menyplanering med hotellets båda gastronomiskt ansvariga, kökschef Martin Hansen och restaurangchef Erik Berne. Priset per kuvert ligger på minimum 10000 kr och kommer framförallt avgöras av vilka viner man beslutar sig för.

Grand Hotel i Lund har en av Sveriges mest storslagna vinkällare, där man bland mycket annat hittar en komplett samling av Mouton Rothschild sedan 1945. Efter avslutat festmåltid behöver man dock inte bekymra sig för att ha pengar över till taxin hem – en övernattning i hotellets grandiosa svit ingår i priset.

Andra nyheter under 2018 är ”chef’s table”, en kväll när menyn serveras och avnjutes ibland kockarna inne i hotellets kök och ”Grands Cocktailskola”, en snabbkurs med hotellets barmästare i hur du blir kung i hemma-baren.

Hotellet kommer även traditionsenligt fira när det åter är dags för Lundakarneval, detta bland annat genom att erbjuda snabbvigslar till giftas-sugna gäster.

Publicerad 05 January 2018 15:35

Lokaltidningen Lunds nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag