Hamburgerkedja vill öppna i Staffanstorp

"Vi har en fastighet med ett bra läge"

STAFFANSTORP.

Hamburgerkedjan Max planerar att öppna en restaurang vid Önsvalarondellen i Staffanstorp. Om detaljplanearbetet går enligt planen så kan man öppna tidigast i slutet av 2019. Etableringen innebär ett femtiotal nya arbetstillfällen.

Av
Anja Degerholm

– Max planerar att öppna 150 nya restauranger i Skandinavien inom en tioårsperiod, etableringen i Staffanstorp är en del i den satsningen. Vi tror på Staffanstorp eftersom vi har en fastighet med ett bra läge där det passerar mycket trafik, säger Henrik Lejon, etableringschef på Max.

Området ligger i sydvästra Staffanstorp, öster om Västanvägen och i anslutning till Önsvalarondellen.

Politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott har gett tummen upp för att ändra den nuvarande detaljplanen för området och utarbeta ett förslag till ett föravtal. Ärendet ska nu vidare till kommunstyrelsen för beslut.

Fastigheten Önsvala 4:10 är på cirka 13 000 kvadratmeter. Restaurangen beräknas ta upp 500 kvadratmeter av dessa. I ansökan har Max angett att man vill exploatera området för "restaurangverksamhet och eventuellt ytterligare handel". Förhoppningen är att fler aktörer ska vilja etablera sig.

– Vi kommer inte att driva något själv, men det är alltid trevligt med goda grannar. I så fall säljer vi antingen av eller hyr ut marken, säger Henrik Lejon.

Den nya restaurangen ska byggas enligt kedjans nya koncept som tagits fram tillsammans med Wingårdhs arkitekter, som bland annat finns i Umeå och Gävle. Etableringen väntas innebära mellan 20 och 50 arbetstillfällen.

– Ambitionen är att gå från snabbmatsrestaurang till en mer premiumkänsla, en trevligare restaurangupplevelse helt enkelt.

När väl spaden sätts i jorden tar det cirka sex månader att färdigställa en ny restaurang, berättar Henrik Lejon. Företaget har även ansökt om att skapa en ny infart från Västanvägen. Om allt går som planerat är tanken att öppna någon gång under 2019–2020.

Publicerad 06 February 2018 12:00

Lokaltidningen Lunds nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag