Lundakomiker tar över populärt frågesportprogram

"En rolig möjlighet"

LUND/SVERIGE. Efter 1 687 program av det populära frågesportprogrammet ”Vem vet mest?” presenterar SVT en ny programledare att ta över efter Rickard Olsson. Bakom pulpeten kommer man hädanefter se ingen mindre än komikern Johan Wester.

– Eftersom jag är genuint nyfiken på kunskap och människor i alla dess former är detta en otrolig rolig möjlighet och utmaning. Kan programmet också fortsätta utstråla värme och glimt i ögat har vi ett vinnande koncept tror jag, säger Johan Wester i ett pressmeddelande.

Första avsnittet av Vem Vet Mest? sändes 25 augusti 2009 i SVT2. Samtliga säsonger har sedan dess letts av Rickard Olsson. När Johan Wester nu tar över programledarrollen övergår Vem vet mest? från att vara ett dagligt program till att sändas i en förlängd version på lördagar 18.45 i SVT1.

Konceptet är dock detsamma med åtta tävlande som gör upp om titeln i varje program, och som vanligt räcker det inte med en bred allmänbildning utan det krävs även en räv bakom örat - vid sidan om att svara rätt på de frågor man får gäller det att hålla koll på vilka motspelare man behöver manövrera ut för att ta sig hela vägen till seger.

– Vem vet mest? är ett program som kräver hög allmänbildning av både tittare, medverkande och programledare. Johan Wester är en folkbildare som slår de flesta av oss på fingrarna i vilken frågesport som helst. Nu kommer han dessutom att tillföra programmet sin alldeles egen humoristiska ton, vilket vi tror kommer glädja många tittare på lördagskvällarna framöver, säger Christina Hill, programchef för Fakta och Underhållning på SVT Göteborg.

Publicerad 07 February 2018 14:08

Lokaltidningen Lunds nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag