Än finns hopp för anrika Widerbergs

Konkursförvaltaren: ”Har inkommit intressenter”

LUND. Det har länge sett mörkt ut för anrika Widerbergs kött i Lund. Efter den andra konkursen på kort tid, har det varit svårt att hitta någon som vill ta över. Men nu meddelar konkursförvaltaren Ann-Christine Halén på Ackordscentralen att det finns en ljusning.

– Vi har fått in en intressent så sent som i dag. Anbudsunderlaget är skickat, så nu väntar vi på återkoppling.

Förhoppningen, enligt konkursförvaltaren, är att någon ska vilja ta över butiken i sin helhet, även om det kanske inte blir just köttbutik som kommer bedrivas där i framtiden.

– Jag tänker att någon form av butik med lättare restaurang hade passat bra, säger Ann-Christine Halén.

Men det är snabba ryck som gäller. Om affären inte gått i lås innan månadens slut kommer inventarier och varulager att auktioneras ut.

– Vi håller det öppet så länge det går, men om vi inte får ett tillräckligt bra bud på helheten så måste vi börja kolla på alternativ.

Widerbergs kött, belägen mitt emot Stadsbiblioteket drevs fram tills 2014 av familjen Widerberg som öppnade butiken 1964. 2014 togs den över av Albert Vuksani, som i somras sålde till Cajsa Kapoor och hennes man.

Widerbergs kött har under åren blivit en institution i Lund, känd för sina korvar och inte minst Widerbergaren, en blandning mellan landgång och baguette, som sedan 1992 varit ett självklart lunchval bland Lunds studenter.

Publicerad 16 March 2018 00:00