Terroriserade grannen genom att ringa på dörren

Tingsrätten dömer en 67-årig Lundabo för ofredande

LUND. Kan ett ihärdigt ringande på dörrklockan vara ett brott? Ja, meddelar tingsrätten i Lund som dömer en 67-årig Lundabo till böter för ofredande av sin granne.

Av
Anja Degerholm

Det var i september förra året som brottet ägde rum, rapporterar Sydsvenskan. 67-åringen ska då vid 5-tiden på morgonen ha ringt på sin grannes dörrklocka en minut i taget, vid tre tillfällen. Enligt hans egen utsago eftersom han fått panik när han vaknat och upptäckt att sambon och hunden var borta.

Grannen hade sett 67-åringen kvällen innan. Han var då berusad och hade uttryckt sig olämpligt mot grannen, som därför inte var speciellt sugen på att öppna dörren för honom. Efter de tre långa ringsignalerna bestämde sig grannen till och med för att montera ner ringklockan på insidan, varvid 67-åringen började banka på dörren istället.

De två parterna har varit i luven på varandra tidigare i samband med konflikter i bostadsrättsföreningen som de bor i. Den här gången gick det alltså så långt att det blev en fällande dom. Tingsrätten tror att 67-åringens berättelse är en efterhandskonstruktion och dömer honom till böter för ofredande.

Publicerad 20 April 2018 06:00

Lokaltidningen Lunds nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag