Polishunden Devil har somnat in – hyllas av sin förare

"Tack för ditt bidrag till att göra Lund till en bättre stad"

LUND. Under sina fem år hos polisen i Lund blev schäferhunden Devil uppskattad både bland medarbetarna och Lundaborna. Nu har Devil tagit steget in i hundhimlen och i ett känslofyllt Facebook-inlägg hyllar polisen Linus Uppström sin tidigare kollega.

Av
Anja Degerholm

"Tack min lille pojke för alla skratt du bjudit på. Tack för ditt sällskap och din värme alla de pass vi gjort tillsammans. Tack också för din kämparglöd och din förmåga att bita ihop och inte ge upp när det började bli tufft. Tack för din vilja att ovillkorligt försvara mig, mina kollegor och senare även din nya matte när situationer har blivit allvarliga", skriver Linus Uppström i inlägget.

Devil kom till Lundapolisen våren 2011 och blev lite av en lokalkändis, inte minst tack vare sin flitiga medverkan i polisens sociala medier. På instagram kunde allmänheten följa såväl hans jakt på brottslingar som hans bus och upptåg. I september 2016 fick Devil en ny tjänst hos polisen i Skellefteå och för cirka ett år sedan gick han i pension.

Under sin sista tid i livet led Devil av höft- och ryggsmärtor och han fick därför fredagen den 8 juni lämna jordelivet för gott. Efter en skål jordgubbar och vaniljglass somnade han in i knät på sin nya matte, som han avslutade sin karriär som polishund tillsammans med.

"Tack för ditt bidrag till att göra Lund till en bättre stad. Vila välförtjänt i frid min gosse och tack för allt", skriver Linus Uppström.

Publicerad 11 June 2018 13:19

Lokaltidningen Lunds nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag