Lundaskola i brand under natten

Polisen: "Risk för omfattande förstörelse"

LUND.

En väktare larmade polis och räddningstjänst. Styrkor från Lomma och Staffanstorp kallades in.

Av
André Kvist

Klockan 01.30 larmades polis och räddningstjänst av en väktare till Gunnesboskolan i Lund med anledning av en brand. När styrkan kom till platsen brann det ordentlig i en vägg och delar av taket på en av modulerna.

Räddningstjänsten från Lomma och Staffanstorp kallades in och kunde släcka branden i mellantaket. Vid klockan 02 var elden under kontroll.

– En okänd gärningsperson ska ha anlagt en brand i en modulbyggnad. Det bedömdes finns spridningsrisk och risk för omfattande förstörelse. Vi har upprättat en anmälan om mordbrand, säger Åsa Emanuelsson, kommunikatör vid polisens ledningscentral.

Detta är inte den första branden på en skola i Lund den senaste tiden. Totalt rör det sig om fem eller sex brandtillfällen. Alltid sena kvällar eller nätter.

Onsdagen den 27 juni brann det på Palettskolan. Tidigare har även Kunskapsskolan vid Sankt Lars och Målarskolan drabbats. I söndags kastade någon en flaska med brännbar vätska på en bostad på Fågelhundsvägen, händelen rubriceras som försök till mordbrand.

Polisens teori är det rör sig om en person som är bosatt i Lund, mer än så vill man inte förtälja.

Publicerad 11 July 2018 08:25