Gång på gång lånade mannen pengar av sin flickvän som han träffat på Tinder. Men några pengar fick kvinnan aldrig tillbaka.

Gång på gång lånade mannen pengar av sin flickvän som han träffat på Tinder. Men några pengar fick kvinnan aldrig tillbaka. Foto: Ritzau Scanpix/Ólafur Steinar Gestsson

Övertalade Tinderdejt att låna ut en kvarts miljon kronor

27-åring döms av Malmö tingsrätt att betala tillbaka pengarna

MALMÖ/LUND.

Gång på gång lånade mannen pengar av sin flickvän som han träffat på Tinder. Men några pengar fick kvinnan aldrig tillbaka. Nu fälls en 27-årig malmöbo att betala tillbaka närmare en kvarts miljon kronor.

Av
Andreas Holm

27-åringen och den 23-åriga lundabon fick kontakt på dejtingappen Tinder under förra året. De fattade tycke för varandra och började dejta. Då berättade mannen att han ägde en lägenhet i Malmö som var i behov av renovering. Själv saknade han pengar, men lyckades övertala kvinnan att låna ut hela hennes sparkapital på omkring 120 000 kronor.

Mannen lovade att sälja sin bil och inkassera skulder från vänner för att kunna betala tillbaka sin skuld inom en månad. Några pengar fick den 23-åriga kvinnan inte se röken av.

På nytt övertalades hon i stället att låna ut mer pengar till 27-åringen, trots att han inte gjort rätt för sig. Han fick henne att ta lån på olika banker och ska enligt en skrivelse från kvinnans advokat "instruerat henne när hon fyllde i låneansökningarna." När pengarna kom kvinnan till hands förde hon över detta till 27-åringens konto. En del pengar swishades, andra plockades ut kontant i en bankomat i Lund.

Kvinnan ska bland annat även lagt ut pengar för en gemensam resa som inte blev av då mannen inte dök upp på det inbokade datumet. Han lovade att betala tillbaka allt, men varken utlägg för resan eller de tidigare lånen har betalts tillbaka.

Nu får kvinnan upprättelse i Malmö tingsrätt. Parterna nådde en förlikning som innebär att 27-åringen ska betala av sin skuld på totalt 240 000 kronor med en månatlig avbetalning fram till och med september 2021.

Om mannen inte följer överenskommelsen skriver rätten i sin dom att han istället ska betala enligt kvinnans första yrkande om 303 763 kronor inklusive ränta till dess betalning sker.

Publicerad 01 November 2018 15:09