Foto. Pressbild

Lustfyllt och intimt när "Sen kväll med Luuk" blir scenkväll

Nu gästar liveshowen Lund

LUND. Vi har vant oss att se honom sida vid sida med Fredrik Lindström i "På spåret" och som programledare i "Fråga Lund". Nu har Kristian Luuk skaffat sig en ny sidekick i form av Instagramfenomentet Daniel Hallberg. Tillsammans har de blåst liv i sin gamla talkshow "Sen kväll med Luuk" som blivit scenkväll. På lördag gästar de Lund.

– Det ska bli fantastiskt roligt. Jag har en särskild relation till Lund, inte minst med tanke på programmet "Fråga Lund", säger Kristian Luuk.

Föreställningen "Scenkväll med Luuk & Daniel Hallberg", där Kristian intervjuar kända gäster på scen och komikern och Instagram-fenomenet Daniel Hallberg agerar både sidekick och husband hade premiär på Scalateatern i Stockholm i februari 2018. Efter succén på hemmaplan har de under hösten 2018 åkt på Sverigeturné och på lördag kommer alltså duon till Lund.

– Nu har jag inte någon jätteerfarenhet av att turnera men min erfarenhet är att Lundapubliken brukar vara pepp. Det finns en stor framåtanda och nyfikenhet, säger Kristian Luuk.

Gäster i showen under lördagen är inga mindre än Nina Persson och Anders Ankan Johansson.

– Vi försöker alltid ha gäster som har någon beröringspunkt med staden vi besöker. Lund är ju lite lättare i det här fallet.

De som på 90-talet brukade bänka sig framför tv:n för att titta på "Sen kväll med Luuk" kommer känna igen en hel del i föreställningen, men även märka skillnader.

– Den största skillnaden mellan tv och liveshow är att det blir mer personligt och intimt när det inte finns några kameror närvarande. Gästerna blir oftast mer avslappnade och vågar bjussa lite mer på sig själv när de vet att allt de säger stannar i rummet. Det kommer bli mycket skratt, men även en del allvar.

För de som inte har chans att se showen live på Stjärnteatern på lördag kommer det dock finnas chans att avnjuta formatet på SVT nästa höst.

Cirkeln är därmed sluten.

– Det står nu klart att vi kommer göra tv av showen, säger Kristian Luuk.

Publicerad 13 November 2018 09:15