Foto: colourbox
Foto: colourbox
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Alla har inte råd att bo kvar


RENOVERING. Vad händer med hyresgästerna när bostadsområden med akut renoveringsbehov rustas upp? Har de råd att bo kvar? Nej knappast alla, är svaret på den frågan enligt en undersökning från Hyresgästföreningen.

Av de tillfrågade i Hyresgästföreningens undersökning instämde sex av tio (62 procent) i att informationen från hyresvärden i samband med ombyggnaden hade varit bra.

Var fjärde (27 procent) instämde helt eller till stor del i att de haft möjlighet att påverka ombyggnadens omfattning.

70 procent uppgav att de har fått höjd hyra i samband med ombyggnaden. Av de som har fått höjd hyra instämde 63 procent i att de före ombyggnaden fick information från hyresvärden om hur stor hyreshöjningen skulle bli.

Tre av tio (32 procent) av de som fått höjd hyra menade att hyreshöjningen var rimlig i förhållande till lägenhetens standardhöjning. Sex av tio (59 procent) tyckte inte att den var rimlig.

Bland dem som hade en pågående ombyggnad/renovering under mätperioden svarade 20 procent att de definitivt inte eller kanske inte skulle ha råd att bo kvar i sin lägenhet efter hyreshöjningen. 62 procent svarade att de definitivt/troligen skulle kunna bo kvar.

Källa: Hyresgästföreningen


Publicerad: 22. mars 2012 02:18
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Lund

Startsidan just nu
Politiken
Mest lästa
Ekstra Bladet
Senaste nytt
Ekstra Bladet
Mest lästa