Varför denna Liberala vilja att ständigt skära ner på kultur och fritid?

INSÄNT/LUND. I ett tidigare debattinlägg skriver Liberalen Gunnar Brådvik om en påstådd rödgrön ovilja inom kultur- och fritid. Detta stämmer inte. Hur Gunnar Brådvik högljutt kan debattera för diverse olika förslag inom kultur- och fritid samtidigt som hans eget parti driver på ständiga nedskärningar inom just kultur och fritid är ett mysterium. Det är en stark dubbelmoral att ständigt vilja göra utredningar och gå vidare med enskilda förslag samtidigt som en plockar bort mer och mer pengar med andra handen. Inför 2017s budget var Liberalerna extra hårda mot just kultur och fritid, därför är det märkligt att Brådvik kritiserar en rödgrön ovilja till utredningar. Den stora frågan rör inte utredningar utan den ekonomi som kultur- och fritid får jobba efter på grund av alliansen och särskilt Liberalerna.

Vi rödgröna utreder gärna förslag för att kunna komma vidare till konkret förändring som leder till att stärka Lunds kultur, fritid- och idrottsliv men det krävs resurser för att genomföra utredningar. Det vore också märkligt att lägga resurser just på en utredning om en ny Cricketplan när det är tydligt att en plan kan lösas utan utredning.

Vi la ett annat starkare budgetförslag för kultur- och fritid för 2017 än Liberalerna eftersom vi ser ett ökat behov av att stärka kultur- och fritids arbete. Det är alltså inte det rödgröna styret i Lund som visar ovilja, det står Liberalerna för.

Joakim Friberg (S) ordförande Kultur- och Fritidsnämnden
Elin Gustafsson (S) Kommunalråd med ansvar för Kultur- och Fritid

Publicerad 18 October 2016 13:14

Lokaltidningen Lunds nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag