Fetaostbiffar med varm potatissallad. Foto: Viktväktarna
Fetaostbiffar med varm potatissallad. Foto: Viktväktarna

Fetaostbiffar med varm potatissallad

 Skriv ut   Dela  Dela

Fetaostbiffar med varm potatissallad
Portioner: 4
ProPoints värde/port: 10
400 g färs max 10%
1 äggula
50 g fetaost max 16%
1 tsk oregano
2 msk persilja, hackad
2 tsk flytande margarin
600 g potatis
1 knippe rädisor
2 morötter eller gulbeta
1 rödlök
1 stjälkselleri
2 msk olja

MAT. Vanliga färsbiffar får sig ett rejält lyft om du smular i lite fetaost. Servera med en god potatissallad så är det som att vara på semester.

Gör så här: Skala och dela potatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Blanda färs, äggula, smulad fetaost, oregano, persilja, salt och peppar. Forma till biffar och stek i margarin. Dela rädisor och morötter, strimla lök och selleri. Blanda det med potatisen och olja. Krydda med salt och svartpeppar. Servera till biffarna.

 


Publicerad: 17. april 2012 02:18
Dela på Facebook
Startsidan just nu