Helstekt hoisinglaserad vildsvinsytterfilé Foto: viktväktarna
Helstekt hoisinglaserad vildsvinsytterfilé Foto: viktväktarna

Helstekt hoisinglaserad vildsvinsytterfilé

 Skriv ut   Dela  Dela

MAT. Vildsvinen förökar sig i rasande takt så det borde inte vara några problem att få tag på en filé. Se till att temperaturen på köttet är den rätta.

Portioner: 4

ProPoints värde/port: 10

600 g ytterfilé av vildsvin

4 msk hoisinsås

4 tsk sesamfrö

1 kg mjölig potatis

1 dl lättmjölk

1-3 tsk wasabi pasta

Stek köttet hastigt på hög värme i en fettsnål stekpanna. Ta upp det och pensla med hoisinsås. Strö på sesamfrön och stek färdigt i ugn, 150° i ca 15-20 minuter till innertemperatur 60-72°. Låt köttet vila någon minut och skär sedan upp det i halvcentimeter tjocka skivor. (Tänk på att skära mot köttets fiber.) Skala och koka potatisen. Värm mjölken. Vispa potatisen med elvisp, tillsätt den varma mjölken och krydda med salt, peppar och wasabi. Tillsätt wasabin lite i taget eftersom den har väldigt kraftig smak. Servera köttet tillsammans med stekskyn och wasabimos.


Publicerad: 28. mars 2012 11:00
Dela på Facebook
Startsidan just nu