Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

”Ingenting med främlingsfientlighet att göra”


INSÄNT/LUND.  Bäste Joakim Månsson Bengtsson, Emma Berginger och Ulf Nymark!

Att läsa era insändare och känna sig beskylld för främlingsfientlighet, antiziganism, rasism och hata och misstänkliggöra så fort man talar om problem med den stora grupp EU-migranter som finns vid Knut den Stores torg och vid stationsområdet i Lund är kränkande.

När det gäller dragspelsmusiken och Mats Olssons motion så vill jag påstå att ni och många med er inte förstår problemet. Man tvingas lyssna på någon som spelar sju toner, utan melodi, om och om igen från morgon till kväll ett oljud, någon har kallat det ljudterror, man inte kan stänga ute från bostaden, affärslokalen och kontoret.

Det kanske är trevligt om man bara går förbi den spelande. Då kan man själv avgöra hur länge man vill lyssna. Min reaktion hade varit densamma om det så hade varit kungen själv som spelat dylik musik.

Det har varken med främlingsfientlighet eller rasism att göra.

Att se hur människor, framförallt äldre damer med rollatorer, blir ofredade av personer som vill tigga och sälja sin tidning kommer jag aldrig att acceptera. Det har inget med främlingsfientlighet eller rasism att göra.

Eftersom Jernhusen som äger stationsbyggnaden tvingas anställa värdar som skall finnas i stationsområdet måste väl resenärer och andra ha klagat på att inte få stå ifred vid uttagsautomaten, biljettautomaten, tågtidstavlan och på perrongen. Det har ingenting med främlingsfientlighet och rasism att göra.

Då din förening, Joakim Månsson Bengtsson, Hjälp Tiggare i Lund får stor del av, kanske hela anslaget 700 000 kronor, från kommunen tycker jag att du borde ta ett visst ansvar för och med öppna ögon se det som pågår vid stationsområdet och Knut den Stores torg. Då kan du också se att alla inte håller tremånadersregeln om vistelse i Sverige. Som kommunpolitiker med, som jag läst i tidningen, ambitioner att komma in i riksdagen borde du veta att det finns lagar och förordningar som alla som bor och vistas i Sverige måste följa.

Jag tror inte att det finns något som är så skadligt för allmänhetens förtroende för rättsstaten, myndigheter och politiker som att det finns lagar och bestämmelser som myndigheter inte bryr sig om att tillämpa.

Att vara tiggare i Sverige är ingen framtid för EU-migranterna. Hjälp dem istället att kunna utnyttja det ekonomiska stödet som kommer länderna till del till följd av EU-medlemskapet och som skall göra skillnad för de grupper som idag befinner sig i utanförskap.

Kerstin Jönsson med utsikt över Knut den Stores torg och stationsområdet


Publicerad: 21. december 2016 02:18
¨
Läs också:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Lund

Startsidan just nu
Politiken
Mest lästa
Ekstra Bladet
Senaste nytt
Ekstra Bladet
Mest lästa