Foto: Mostphotos.com
Foto: Mostphotos.com
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Jakt på vildsvin i parken: "Besökare känner oro"

Problemen med vildsvin har ökat


DALBY. Deras närvaro oroar besökarna. Dessutom förstör bökandet växterna. Nu ska vildsvinen i Dalby Söderskog och Dalby Norreskog skjutas av, men det är fortfarande fritt fram att besöka området.

– Problemen med vildsvin har ökat i nationalparken där de fått vara ifred under en längre period. Deras bökande orsakar skada på vegetationen, både i i området och på omgivande marker. Dessutom känner besökare oro när de vistas i parken och ser hur mycket som bökats upp, säger Jörgen Nilsson, biträdande chef på Länsstyrelsen Skånes naturvårdsenhet. 

Jakten startar vid niotiden på onsdagsmorgonen. Vildsvinen kommer att drivas ut drivs från själva nationalparken och ut mot den öppna betesmarken där jägare kommer vara redo att skjuta. I parken finns det minst två flockar, med suggor och både äldre och yngre kultingar. Sammanlagt ska tjugo personer och en hund delta i jakten.

Skyltar kommer att sättas upp för att uppmärksamma besökare om vad som pågår.

– Det är inte förbjudet att röra sig i området och det här tar bara ett par timmar. Vi vill mest minska antalet och få dem att känna sig mindre trygga så att de ger sig av, säger Jörgen Nilsson. 


Publicerad: 10. januari 2017 14:27
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Lund

Startsidan just nu
Politiken
Mest lästa
Ekstra Bladet
Senaste nytt
Ekstra Bladet
Mest lästa