Nya bostäder kan byggas på Södertull. Foto: Benjamin Walfridzon, Lunds kommun
Nya bostäder kan byggas på Södertull. Foto: Benjamin Walfridzon, Lunds kommun
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Lund får ny entré mot söder

"Ger många nya bostäder"


LUND. Lund kan få en ny entré mot söder på Södertull. Byggnadsnämndens arbetsutskott har beslutat att de ska undersöka om det går att bygga nya bostäder och knyta samman staden där bland annat Hedbergs bil och Däckonline ligger idag.

– Ett spännande och viktigt projekt, som ger många nya bostäder och bättre service för stadsdelen. Vi tar också ett helhetsgrepp om bägge sidorna av Södra vägen, så att en tung genomfartsgata kan få mer trivsam karaktär för alla boende och verksamma i området, säger Björn Abelson (S), byggnadsnämndens ordförande, i ett pressmeddelande.

Det område som kommunen ska titta på är kvarteret Margretedal och den norra delen av Järnåkra. Innan man går vidare med för att göra detaljplaner ska en bedömning göras över hur tätt det är lämpligt att bygga, hur många bostäder det kan bli och hur man ska röra sig till och från området.

– Vi tror att det är en bra och attraktiv plats att förädla och förtäta. Den ligger nära såväl stadskärnan som stadsparken och en omvandling kommer att göra att staden knyts ihop på ett bättre sätt, säger Marcus Horning, stadsbyggnadsdirektör.


Publicerad: 17. mars 2017 06:00
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Lund

Startsidan just nu