Steglitsvägen. Foto: privat
Steglitsvägen. Foto: privat
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Lundagata i topp i omröstning om Skånes bästa gata

God gemenskap på gatan som ligger på Väster


LUND. Steglitsvägen i Lund ser ut att bli framröstad till Skånes bästa gata. Fram till den 18 maj kan allmänheten rösta på vilken skånsk gata som senare ska tävla om att bli Sveriges bästa på hemsidan sverigesbästagata.se. Bakom tävlingen står Svenska postkodlotteriet. Steglitsvägen ligger på Väster i Lund och har villor på sin norra sida och flerfamiljshus på sin södra.

Motiveringen för Steglitsvägen är: "Gemenskapheten som finns mellan oss alla som bor här, vare sig man är kvinna, man, äldre, yngre, svensk eller icke svensk är kanon. Människor är trevliga mot varandra och respekterar varandra."

I toppen av omröstningen ligger just nu även Kärleksgatan i Kristianstad, Hallassvängen i Trelleborg, Sjödikenvägen i Svedala och Manetgatan i Sjöbo.

Förra året tävlade drygt 6 800 gator i tävlingen och över 25 000 svenskar var med och röstade fram sin favorit. Flest röster fick Bågevägen i Sundsvall som därmed kammade hem utmärkelsen Sveriges bästa gata 2016 och blev firade med en stor sommarfest.


Publicerad: 16. maj 2017 09:23
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Lund

Startsidan just nu