Knappt hälften av spelarna som tagits ut till det nya ligalandslaget har skånsk klubbadress.
Knappt hälften av spelarna som tagits ut till det nya ligalandslaget har skånsk klubbadress.
LUDVIG THUNMAN/Bildbyrån
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Många skånska spelare uttagna till ligalandslaget

"Det finns många stora talanger inom svensk handboll"


HANDBOLL. När det svenska landslaget samlas för träningsmatcher mot Tyskland i mars blir det samtidigt premiär för ligalandslaget. Ett lag där 7 av 16 spelare som tagits ut kommer från skånska klubbar.

I vår ska svensk handboll testa något nytt. Samtidigt som det riktiga landslaget samlas i mars för att möta Tyskland i två träningsmatcher kommer också ett ligalangslag att spela. Där har 16 spelare som har potential för att bli framtida landslagsspelare tagits ut. Sju av dem kommer från skånska klubbar.

– Det finns många stora talanger inom svensk handboll och jag är övertygad om att vi kommer att få se flera av de här spelarna i A-landslaget framöver, säger A-landslagets förbundskapten Henrik Signell.

Vi den första samlingen kommer laget dock inte att spela någon match. Men i framtiden är tanken att ligalandslaget ska möta internationellt motstånd.

Spelarna med skånsk klubbadress är Jessica Ryde, Sofia Hvenfelt och Cassandra Tollbring, H65 Höör, Caroline Månsson, Kristianstad, och Elinore Johansson, Ebba Engdahl och Melissa Petrén, Lugi.   


Publicerad: 24. februari 2017 07:00
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Lund

Startsidan just nu
Politiken
Mest lästa
Ekstra Bladet
Senaste nytt
Ekstra Bladet
Mest lästa