200 000 kronor till unga ledare

Föreningen Förebild, grundad i Lund i syfte att stärka skyddet kring barn och unga får stort stöd från Sparbanksstiftelsen Finn för att stärka unga ledare.

Av
Fredrik Magnusson

Stödet till föreningen är på 200 000 kronor och ska gå till att stärka under unga ledare i idrotts och idéburen sektor med redskap för både liv och yrkesliv i utbildningen kallad ”Gå före!”. Föreningen har Linus Thörnblad som ambassadör.

– I tider när nätet svämmar över av dåliga förebilder som kränkt, trakasserat och missbrukat makt och ställningar är det viktigare än någonsin att sätta ljuset på de goda förebilderna. Vi kan inte ställa krav på unga ledare utan att ge dem redskap och verktyg i dessa stora frågor och med fortsatt stöd från Sparbanken kan vi nå ut till ännu fler, vilket känns viktigare än någonsin, säger Stéfanie Feldmann Olofsson, ordförande och Initiativtagare Förebild

– Denna satsning ligger helt i linje med vad vi aktivt vill stödja och vi är stolta över samarbetet med Föreningen Förebild. Det är viktigare än någonsin att ungdomar kan identifiera sig med bra förebilder, säger Katarina Andrén, VD Sparbanksstiftelsen Finn.

Publicerad 21 November 2017 00:00