Kasper Salin-priset till Skissernas Museum

Delades ut under Arkitekturgalan

LUND/STOCKHOLM. Om- och tillbyggnaden av Skissernas Museum i Lund vinner årets Kasper Salin-pris. Det tillkännagavs då Arkitekturgalan 2017 gick av stapeln i Stockholm.

Av
Fredrik Magnusson

Elding Oscarson, genom SAR/MSA Jonas Elding och Johan Oscarson, står bakom den prisade arkitekturen medan Statens fastighetsverk är byggherre.

- Det är en stor ära för oss att vinna årets Kasper Salin-pris. Vårt mål med om- och tillbyggnaden har varit att ge Skissernas Museum en tydligare plats i staden. Vinsten och juryns motivering bevisar att vi lyckats. Jag är glad och stolt, säger Maria Nordh, fastighetschef vid Statens fastighetsverk, i ett pressmeddelande.

Juryns motivering:

”En till synes enkel lösning i en känslig och mångbottnad situation. Med ett skickligt grepp låter den nya tillbyggnaden besökaren förstå hela Skissernas Museums sammansatta struktur. I form av ett nutida tillägg i en beprövad arkitekturtradition skapas vackra och välkomnande rum som kan lyfta verksamheten till nya nivåer. Tätt samarbete mellan arkitekt och en ambitiös byggherre har resulterat i en precist och noggrant genomförd utbyggnad som stärker kopplingen till museets samlingar och omgivande parkrum.”

Publicerad 29 November 2017 07:44

Lokaltidningen Lunds nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag