Lund klättrar på skolrankning

LUND. Lund klättrar när Sveriges kommuner och landsting (SKL) presenterar jämförelsen av grundskolor i samtliga kommuner.

Av
Fredrik Magnusson

Kommunens skolor placerar sig på plats 29 av landets 290 kommuner i SKL:s mätning, vilket är en förbättring med 21 placeringar jämfört med förra årets siffror. Rankningen görs utifrån ett flertal faktorer som elevernas slutbetyg, gymnasiebehörighet och kunskapskrav.

- Detta är ett bevis på att vi brutit den negativa utvecklingen för skolan och förskolan. Att det främst är våra kommunala skolor som gör att vi lyfter i rankningen är ett bra betyg för våra anställda som gör ett hårt jobb för att stärka våra skolor och förskolor, säger Elin Gustafsson (S) kommunalråd i Lunds kommun, i ett pressmeddelande.

Antalet elever i årskurs nio (undantaget nyinvandrade) som uppnår grundkraven i samtliga ämnen på Lunds kommunala grundskolor har ökat, från 88,7 procent förra året till 90,1 i år. Dessutom har meritvärdet på de kommunala skolorna i årskurs nio ökat från 253,4 till 256,9.

- Det är mycket glädjande att se att resultaten fortsätter att förbättras i Lunds kommun. Vi har framförallt våra kunniga och inspirerande pedagoger och skolledare att tacka, bland annat genom att de fortsatt att utveckla sin undervisning genom bedömning för lärande, en metod för bland annat återkoppling mellan elev och lärare, säger Christer Wallin (M) oppositionsråd i Lunds kommun.

Publicerad 14 December 2017 08:48