VM-guld i debuten

SANDBY. Ida Sundberg, från Södra Sandby, tog sitt första VM-guld i innebandy när Sverige slog Finland i finalen. Karriären inledde hon i SödraDal.

Av
Fredrik Magnusson

Svenska landslaget i innebandy, med Ida Sundberg på plan, tog sitt sjätte VM-guld när turneringen nyligen avgjordes. För Ida var det första gången hon var med i turneringen.

– Det är så klart otroligt att få ta ett guld i VM-debuten, men vi hade ett väldigt bra lag där alla var med och bidrog, säger Ida.

Ida lämnade Södra Sandby på gymnasiet för att spela innebandy och läsa i Umeå. Efter avslutade studier flyttade hon till Göteborg och är inne på sin femte säsong i Pixbo, där hon också är lagkapten.

– Det är min andra säsong som lagkapten och det är väldigt roligt att få leda lite extra.

Varför blev det just Pixbo?

– Det är många osaker men Göteborg är närmare hem, mamma och pappa kan komma och titta på hemmamatcherna. Min pojkvän flyttade till Göteborg också och jag trivs väldigt bra i staden, med jobb och innebandy.

Pixbo tog SM-guld 2016 och leder i skrivande stund serien.

– Vi går för guld den här säsongen. Vi har nya coacher som gör ett väldigt bra jobb, säger Ida.

Sverige är långt framme när det kommer till innebandy, vad tror du det beroro på?

– Svårt att säga men vi vill hela tiden föra innebandyn framåt. Även om Sverige vunnit sex VM-guld så var det vädligt tufft i finalen som gick till straffar.

Hur många världmästare har Södra Sandby?

– Det vågar jag inte svara på men nu finns det en i alla fall.

Publicerad 14 December 2017 10:14