Se samband med Eva och Julia

DALBY. Julia och Eva Nygren ställer ut tillsammans på Dalby bibliotek. Utställningen heter ”Samband”.

Av
Fredrik Magnusson

Eva och Julia är mor och dotter och det är ett av sambanden i utställningen.

- Sambanden finns också i bilderna. Vi har målat av bilder från Instagram och annat, säger Julia som ställer ut för första gången.

Eva har ställt ut flera gånger tidigare och målar i akryl och akvarell. Julia använder olja och tusch.

- Jag började teckna för några år sedan. Jag har aldrig fått händerna att lyda hjärnan tidigare men så släppte det, säger Julia, som inte haft någon tanke tidigare på att ställa ut.

Hon började rita av bilder hon såg i sitt eget flöde på Instagram.

- Det var lagom opretentiöst och en bra övning. Måla folks semesterbilder eller när någon äter en korv. Det läggs ut väldigt mycket vackra bilder, säger Julia som även söker inspiration utanför sitt eget flöde bland alla dem som har öppna profiler.

- Alla som skapar lånar av någon annan, en annan form av samband. Det behöver inte vara att du tecknar av en bild, du kan se någon bild med en viss färg som du sedan köper en tröja med samma färg.

- Att måla av Instagrambilder öppnar också en ny kommunikationskanal. Sociala medier är väldigt mycket envägskommunikation men nu blir det flervägskommunikation. Jag taggar den jag målat av bilden från när jag lägger ut den, säger Julia.

I utställningen kan du se Julia och Eva som gjort verk var för sig men också tillsammans. Utställningen ”Samband” visas till och med den 1 februari. Du kan se Evas konst på jahaja.se/malat och vill du se Julias bilder kan du söka på www.thepictaram.club/instagram/tuschtagram. Vernissage är den 13 januari.

Publicerad 22 December 2017 00:00