Tre nya hedersdoktorer vid Juridiska fakulteten

LUND. Juridiska fakulteten vid Lunds universitet har utsett Bengt Lundell, Clare McGlynn och Samuel Engblom till hedersdoktorer. De kommer att promoveras i Lunds domkyrka den 25 maj i år.

Av
Fredrik Magnusson

Clare McGlynn är Professor of Law vid Durham University i Storbritannien. I sin forskning belyser hon aktuella samhällsfrågor från ett kritiskt, och ofta feministiskt och genusteoretiskt, perspektiv. De senaste tio åren har hon främst verkat inom straffrätten och behandlat ämnen kopplade till sexualbrott och sexualitet, såsom våldtäkt, sexuellt våld och regleringen av pornografi.

Bengt Lundell disputerade 1987 på Statsvetenskapliga institutionen i Lund. Sedan han kom till Juridiska fakulteten 1993 har han utgjort en hörnsten för fakultetens utbildning och forskningsmiljö inom den offentliga rätten. Bengt Lundell har utvecklat internationaliseringsarbetet och internationella samarbeten vid fakulteten och hela Lunds universitet, inte minst genom det Sida-finansierade projektet Strengthening Legal Education in Vietnam som pågick i ett drygt decennium från 1998.

Samuel Engblom är samhällspolitisk chef på TCO. Han studerade juridik i Lund och disputerade vid the European University Institute i Florens 2003. Parallellt med sitt arbete på TCO har han deltagit i flera internationella forskningsprojekt och konferenser samt publicerat sig i vetenskapliga tidskrifter.

Publicerad 08 January 2018 11:25

Lokaltidningen Lunds nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag