Vinterlund i full blom

LUND. Vinterlund fortsätter med full kraft ända fram till alla hjärtans dag. Att spika teser, dans och festivaler finns bland annat på programmet.

Av
Fredrik Magnusson

Kupolen på Stortorget kommer under lördagarna fyllas med aktiviteter, bland annat blir det smakprov från songwriterfestivalen, som går av stapeln på Kulturkrogen den 26–27 januari.

– Vi har 100 nyskriva låtar på två dagar och i kupolen kommer vi bjuda på smakprov från festivalen, bland annat med Annika Fehling, säger Ivar Sjögren som står bakom festivalen.

Lundaborna kommer också att få en chans att spika upp sin egen tes och träffa paret Luther och höra deras historia, men också gå på after work för blandade åldrar, dansa salsa och spela bordshockey på Stortorget.

Ett annat arrangemang under Vinterlund är den elektroniska kulturfestivalen Eter på Mejeriet den 27 januari.

– Det är tolv timmar elektronisk kultur på flera scener med workshops och öppna scener. Förra året hade vi 800 besökare, vilket överraskade oss, säger Martin Blomberg från Mejeriet.

– Vi kommer bland annat ha en konsert i västhuset vid fågelvoljärerna i Stadsparken, där kommer det också finnas en konstinstallation.

För komplett program kan du gå in på www.vinterlund.se.

Publicerad 11 January 2018 12:45

Lokaltidningen Lunds nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag