Lundakarnevalen ropar upp

LUND. Lundakarnevalen är bara några månader bort. Nu är det dags för Uppropet. Räkna med köbildning.

Av
Fredrik Magnusson

Söndagen den 4 februari är ett viktigt datum för alla som är sugna på att engagera sig i Lundakarnevalen, då är det dags för Uppropet.

– På Uppropet registrerar sig alla som vill bli karnevalister och så kan du anmäla ditt intresse för de sektioner du vill vara med i, säger Ellen Olsson som är vierichef och ansvarig för Uppropet.

För att kunna vara med i Lundakarnevalen måste du vara medlem i Studentlund eller särskild medlem i AF. Karnevalen behöver mycket folk och det finns plats för alla.

– Karnevalen behöver lite fler än 5 500 personer men det finns plats för fler så vi kommer nog bli fler än det var den förra karnevalen, då var de 5 500 personer, säger Ellen Olsson.

Inne i AF-borgen säljs också biljetter till Karneveljen, en stor fest, som är den 17 mars.

– Det är den som bidrar till köbildningen. Det är ett begränsat antal biljetter men alla som vill vara med i karnevalen ska få vara med, så du behöver inte dyka upp prick 12 när vi öppnar.

Det finns ingen garanti för att alla får sitt förstaval till sektion men i mitten av februari ska alla fått sin plats.

– Vi har ett jättesnabbt system som på ett automagiskt sätt kommer fördela ut platserna, säger Ellen som också utlovar underhållning och aktiviteter för alla som står i kö.

Lundakarnevalen går av stapeln 18-20 maj.

Publicerad 22 January 2018 13:29

Lokaltidningen Lunds nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag