35–våningshus på Brunnshög

Av
Fredrik Magnusson

LUND. Brunnshög kan få ett hus med 35 våningar. Kommunstyrelsen har rekommenderat tekniska nämnden att ge Serneke en markreservation på Brunnshög. Förslaget från Serneke omfattar två kvarter med flera huskroppar av varierad storlek kring Brunnshögstorget. För att skapa underlag för verksamheter och ett levande torg kommer cirka 50 000 kvadratmeterbostäder att skapas i tre högre hus, varav det högsta når 35 våningar.

- Brunnshög kommer att bli en spännande och innovativ stadsdel med framtidens bostäder och service. Serneke har presenterat en idé som bidrar till och stärker detta. Det är glädjande att vi tillsammans med Serneke ska utveckla denna viktiga del av centrala Brunnshög, säger Anders Almgren (S), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Den beslutade markreservationen är det första steget mot en markanvisning och innebär att marken är reserverad åt Serneke. I den vidare processen kan ett detaljplanearbete inledas hösten 2018, en beräknad byggstart kan ske 2020–2021 vilket innebär att byggnaderna preliminärt kan stå färdiga med början 2023.

Publicerad 14 February 2018 08:59

Lokaltidningen Lunds nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag