Hälp tiggare i Lund letar ny lokal.

Hälp tiggare i Lund letar ny lokal. Foto: Mostphotos.com

Härbärge måste flytta – letar ny lokal

LUND. Härbärget på Smålands nation stänger den 30 april och nu letar föreningen Hjälp tiggare i Lund en ny lokal.– Det finns en risk att människor kan tvingas bo på gatan, säger Mattias Svahn, som är ordförande i föreningen.

Sedan 2014 har föreningen använt en källarlokal i ett av husen på Smålands i Lund till härbärge. Nu måste föreningen flytta.

– Brandsäkerheten levde inte upp till det som krävs och åtgärderna för att fixa det har vi inte råd med. Vi har letat lokal tidigare eftersom det inte är optimalt med ett litet kök och en dusch för så många som vi har här, säger Mattias Svahn.

Hur har de boende tagit emot beskedet?

– Det har meddelats och det är så klart inte roligt, men vi lägger förhoppningen till att vi ska hitta en lokal så att vi inte står utan den 1 maj.

Situationen i Lund ser annorlunda ut nu jämfört med 2014. Det finns ett helt annat samarbete mellan kommun, ideella kraft och kyrkan numera, vilket gör att läget är ett annat än tidigare.

– Det är mycket bättre nu men är det någon som har en lokal eller känner till en lokal som passar vårt syfte får de gärna höra av sig direkt till Hjälp tiggare i Lund, säger Mattias Svahn.

I skrivande stund har ingen alternativ lokal hittats.

Publicerad 15 February 2018 04:30