Ramels satsar i Stockholm

LUND. Fanny och Olof Ramel lämnade Lund för 1,5 år sedan och flyttade till Stockholm. Nu sätter de upp revy i huvudstaden. – Det kan vara det smartaste eller det dummaste vi gjort, säger Fanny.

Fanny känner nog många igen från Lunds studentliv och som karnevalsgeneral 2014. Olof har stått på musikalscenerna i bland annat "Shrek" och "Kal P Dal".

– Jag hittade en teater och bokade ett datum. Nu måste vi fylla scenen med något, säger Fanny, som läser till scenkonstproducent.

Olof och Fanny satte sig ner för att uppfinna ett koncept, och det blev en picknick.

– Vi har kompisar och kollegor som har egna nummer eller en monolog, men de har inte tillräckligt för att göra en hel show. Vi kommer bli totalt 27 personer på scen. Det handlar om nyskrivet material eller saker som kanske spelats en gång, säger Fanny som kommer producera revyn medan Olof kommer vara konferencier men också uppträda.

Om konceptet funkar är tanken att det ska bli en plattform för nya artister att testa nytt material.

– Den röda tråden blir att alla tar med något, precis som på en picknick. Det kanske inte alltid blir jättebra men ibland hittar du ett guldkorn.

Vid sidan om att skapa en plattform handlar det också om en chans för Fanny och Olof att ta sig in i branschen på allvar i Stockholm.

– Vi känner inte så många här, samtidigt vill vi uppmuntra till nyskapande. Vi har bjudit in regissörer och teatrar att komma och se föreställningen.

Den 5 mars är det premiär för "Picknick – en revy med artister du inte tröttnat på" på Playhouse Teater i Stockholm.

– Det finns inget liknande i Stockholm just nu, och många skådisar och artister är väldigt peppade.

Publicerad 23 February 2018 06:30

Lokaltidningen Lunds nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag