Fotbollsallians säger nej till MFF–akademi

LUND. Elin Gustafsson (S), Yanira Difonis (MP) och Inga-Kerstin Eriksson (C) vill se en MFF-akademi i Södra Sandby. Något Fotbollsalliansen i Lunds kommun (FALK) säger bestämt nej till.

Av
Fredrik Magnusson

Förslaget från politikerna handlar om att teckna samarbetsavtal med MFF för Killebäcksskolan i Södra Sandby med en så kallad MFF:s fotbollsakademi. Förslaget vill att samarbetet skulle inledas under hösten 2018.

Från Fotbollsalliansen i Lunds kommun (FALK) säger man bestämt nej till förslaget.

– Det är vad majoriteten av styrelsen tycker, säger Olle Fridolf som är ordförande i FALK men samtidigt är ordförande i Södra Sandby IF.

– Från Södra Sandby IF tycker vi det hade varit en bra idé, något positivt för ungdomarna i byn men jag har valt att hålla en låg profil i frågan, säger Olle Fridolf.

I ett brev till politiker skriver FALK att "När vi fick frågan från Elin Gustavsson behövdes ingen längre betänketid för FALKs styrelse att klart, tydligt och kraftfullt rekommendera att förslaget skrotas. Om det skall drivas en fotbollsprofil på högstadiet i Sandby finns redan kompetensen i kommunen hos både Dalby GIF och Lunds BK, som båda driver likvärdig verksamhet enligt samma kursplan och till betydligt lägre kostnad. Det finns ingen anledning att betala överpris för ett starkt varumärke och genom att placera verksamheten i Sandby riskera att dränera de östra kommundelarna".

Ärendet finns med på kommunstyrelsens möte den 7 mars men där rekommenderas det att skickas vidare till barn- och skolnämnden för beslut.

Publicerad 07 March 2018 04:00

Lokaltidningen Lunds nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag